Background main
Home Blog-ruimte Dekzeilen van 150 g en 250 g: de favoriete dekzeilen voor brandweerlieden

Dekzeilen van 150 g en 250 g: de favoriete dekzeilen voor brandweerlieden

5

pompier
pompier

Het werk van brandweerlieden vereist kwaliteitsmaterialen die niet alleen vlam- en UV-bestendig zijn, maar ook waterbestendig. Deze omvatten PVC en plastic dekzeilen. Maar wat zijn de belangrijkste voordelen van deze?

Vlamvertragende behandeling

M1 PVC dekzeilen zijn populair omdat ze niet brandbaar zijn. Dankzij deze brandvertragende norm kunnen ze in extreme omstandigheden worden gebruikt. Zij worden bijvoorbeeld hoofdzakelijk gebruikt voor de vervaardiging van oefenpoppen. Deze zijn in feite een soort model voor de opleiding van brandweerlieden. Daartoe hebben zij een omvang die vergelijkbaar is met die van een mens, d.w.z. 1,70 m voor volwassenen en 1 m voor kinderen. Vermeldenswaard is dat voor de vervaardiging van brandpakken ook 150g of 250g PVC-zeildoek wordt gebruikt.

Lichtgewicht

PVC en plastic zeilen zijn van enorm belang voor brandweerlieden omdat ze gemakkelijk te vervoeren zijn. Tijdens een reddingsoperatie moeten de mannen namelijk verschillende soorten uitrusting bij zich dragen. Dit betekent dat het gewicht van de vervoerde voorwerpen, indien te zwaar, de missie waarschijnlijk zal vertragen. Om dit te vermijden opteert de overgrote meerderheid van de brandweerkorpsen voor pvc-zeildoeken of plastic zeilen van 150g/m² of 250g/m².

Middelen om berichten over te brengen

Tijdens een interventie is het noodzakelijk dat de brandweer een veiligheidsperimeter instelt. Hiervoor gebruiken zij hoofdzakelijk PVC-platen van 150g/m², waarop boodschappen en symbolen zijn aangebracht om de omwonenden te waarschuwen voor de gevaren bij het naderen van het vuur. In dit geval fungeert het zeildoek als communicatiemiddel dankzij de afdrukken die het draagt. Dit helpt de korpsmannen echt om zich op hun reddingsoperatie te concentreren.

Waterdicht

PVC en plastic dekzeilen hebben ook het voordeel dat ze waterdicht zijn. Deze kwaliteit maakt het mogelijk ze te gebruiken in het reddingsveld. In feite vereist het werk van de brandweer uitrusting die bestand is tegen water. En dankzij de verschillende behandelingen die zij hebben ondergaan, raken de dekzeilen van 150 g en 250 g niet beschadigd, zelfs niet wanneer zij verschillende uren zijn doorweekt.

UV-bestendig

Voor brandweerlieden is het van groot belang dat het materiaal niet beschadigd raakt, zelfs niet als het enkele uren aan de zon wordt blootgesteld. Sommige interventies vergen immers meerdere uren om succesvol te zijn. Dit houdt in dat de apparatuur waarschijnlijk gedurende lange tijd aan de zonnestralen zal worden blootgesteld. Daarom moeten ze bestand zijn tegen UV-stralen en toch licht van gewicht zijn. Voor deze kwaliteit wordt de voorkeur gegeven aan pvc en plastic dekzeilen van 150g/m² en 250g/m².