Background main
Home Blog-ruimte Overstroming en dekzeilen

Overstroming en dekzeilen

5

blog - inondations et baches de protection
blog - inondations et baches de protection

Als het herfst wordt en het blijft regenen. Hoe kun je je voorbereiden op de komst van een stormcel? Welke voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen om zichzelf, zijn uitrusting, een bouwplaats of zelfs een gebouw dat wordt gerenoveerd te beschermen wanneer zware regenval gepaard gaande met sterke wind wordt voorspeld?

Zich beschermen bij storm

Sommige regio's in Frankrijk worden regelmatig getroffen door hevige regenval: overstromingen, vloedgolven, aardverschuivingen, moddergolven die door de straten van de stad breken, huizen onder water, enz. Er zijn echter manieren om de rampzalige gevolgen van stormen te beperken of zelfs tegen te gaan.


Gemeenten nemen over het algemeen het voortouw door het aantal controleposten te vermenigvuldigen, kwetsbare gebieden te evacueren of barrières op te werpen om overstromingen te beperken, vooral bij bruggen.


Zandzakken, mobiele dammen, panelen en kistdammen, pompsystemen, terugslagkleppen, enz. worden allemaal gebruikt en verspreid op verschillende strategische plaatsen in de straten en in particuliere woningen om eventuele materiële schade tot een minimum te beperken.

Waterdichte dekzeilen om overstroming tegen te gaan en schade te beperken

Woont u in een departement dat regelmatig door overstromingen wordt getroffen, neem dan het voortouw en richt uw huis zo in dat het zo goed mogelijk bestand is tegen de gesel van het water.


Sommige uitrustingen kunnen nuttig zijn, zoals waterdichte plastic zeilen, die helpen om het binnendringen van water in het huis te beperken. Als u vooral gebarsten muren hebt, kunt u overwegen de gaten te dichten en een 100% waterdichte pvc-bekleding te plaatsen. Hetzelfde geldt voor de ventilatieroosters die naar de kelder leiden. 

Na de storm: hoe bouwwerken en uitrusting te beschermen

Tijdens een storm kunnen de windvlagen indrukwekkende snelheden bereiken: de kracht van de wind kan schade veroorzaken, daken afbreken, bomen ontwortelen, voorwerpen optillen en verplaatsen... Het is niet ongewoon om na een zware storm schade te zien, gaande van een enkele dakpan die wordt weggeblazen tot volledige structuren die instorten onder het gewicht van ontwortelde bomen.


Sommige huizen en gebouwen zijn dan overgeleverd aan het slechte weer dat kan volgen: een afgescheurd deel van het dak kan grotere schade veroorzaken, zoals infiltraties.


Daarom is het raadzaam de ruimte te beschermen door waterdichte dekzeilen te plaatsen, die sterk genoeg zijn om te blijven zitten tot de brandweer of de dakdekkers komen.

Hoe plaats je een zeil op een dak om infiltratie te voorkomen ?

Terwijl u wacht op de professionals, moet uw beschadigde dak worden beschermd om de schade te beperken. Vraag waar mogelijk een buurman of vriend om u te helpen boven op uw huis te komen en een waterdicht dekzeil te bevestigen. Ga alleen naar boven als het weer het toelaat: ga nooit naar boven tijdens een storm! Het is ook uiterst gevaarlijk om op een dak te klimmen als het regent of waait. Het dak is dan glad en onbegaanbaar. Zoals u ziet, kan een dergelijke onderneming alleen worden georganiseerd als de klimatologische omstandigheden en de menselijke vaardigheden aanwezig zijn.


Zorg voor bevestigingssystemen en zandzakken of andere gewichten om het (de) dekzeil(en) op zijn plaats te houden op het dak. Gebruik ladingen die zwaar genoeg zijn om niet bij de eerste de beste windvlaag weg te waaien en een gevaar voor voetgangers te worden. Kies bij voorkeur zware PVC-dekzeilen voor vrachtwagens, die 100% waterdicht en scheurvast zijn. Kies bovendien dekzeilen met metalen oogjes, zodat het zeil stevig aan het dakoppervlak is bevestigd.

Wat zijn de toepassingen van waterdichte dekzeilen?

Waterdicht plastic folie is een eenvoudige en doeltreffende vorm van bescherming. Dekzeilen zijn verkrijgbaar in diverse maten, formaten en kleuren en vormen een betaalbare uitrusting die tegen aantrekkelijke prijzen wordt aangeboden. Ontdek het assortiment materiaal op Baches-direct en aarzel niet om onze teams om advies te vragen als u twijfelt!


Gebruikt in het kader van materiële schade na een storm, kan plastic zeil ook voor diverse doeleinden worden gebruikt: afdekken van een voertuig, beschermen en afdekken van een stapel hout, beschermen van vloeren tijdens renovatiewerkzaamheden, enz. Flexibel en gemakkelijk te hanteren, worden dekzeilen nog steeds op prijs gesteld door professionals en particulieren.